Hakkımda


Merhaba sevgili danışan,
Beni ziyaret etmenize sevindim. Size kendim hakkında biraz bilgi vermek isterim.

İsmim Gökçe İpeklioğlu, 1974 Almanya doğumluyum. Ebeveynlerim ben doğmadan fabrikada işçi olmak için Almanya ‘ya göç etmişler. İki yıl sonra ben dünyaya gelmişim.
Almanya ’nın güneyinde, kara orman bölgesinde (Schwarzwald), 2000 nüfuslu bir köyde büyüdüm. Doğa ile iç içe, huzurlu ve yemyeşil bir ortamda gençliğimi geçirdim. Tüm okul hayatımı alman okullarında okuduktan sonra iş ve eğitim hayatıma bir ara verdim. Hayatımda ne istediğime, nasıl yaşamayı planladığımı, nerde ve ne yaparak geçirmek istediğime karar vermek için gezdim, dünyayı bir kere turladım (Ekvator`da açık denizde dalgalarla boğuştum), değişik alanlarda çalıştım. Önce iç mimarlık okuyup bitirdim. Bunu güzel İstanbul ’umuzda yapabildim. Sonra Asya Krizi geldi, Almanya ‘ya geri döndüm ve bu defa 28 yaşımda Mannheim Üniversitesinde Psikoloji okumaya karar verdim. Üniversiteye girip çıkmam 6 senemi aldı, mezuniyetimi yüksek lisansla Mannheim Üniversitesinde bitirdim.

34 yaşımda Almanya ‘daki Türk toplumuna yönelik değişik yerlerde Psikolog olarak yetişkinlerle çalışmaya başladım. Türklere yönelik psikotedavi uygulayan hastanelerde çalıştım, bağımlılarla (alkol, uyuşturucu, kumar), depresif, anksiyetesi olan, obsesif, ağrı hastalarıyla, ilişki sorunları olan çiftlerle, ve tüm diğer bireysel tedavi gerektiren sorunları olan danışanlara bireysel ve grup terapisti olarak hizmet ettim.

2016 senesinde İzmir’e yerleşmeye karar verdikten sonra Ankara YÖK'ten Uzman Psikolog unvanını alıp, çalışmaya başladım. Daha sonra Koza Danışmanlık adı altında kendi ofisimi açtım, ve orada iç mimarlık deneyimlerimi değerlendirerek ofisimi tasarladım, tüm işçiliğini büyük bir zevk ve heyecanla üstlendim.
Bazı danışanlarım yurtdışında, onlarla online görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. İki tarafında çok verimli bulduğu bir ortam sağlayabildiğime çok mutluyum.
Yüksek lisansımın ardından, Heidelberg Tedavi Merkezinde 3 sene süren Sistemik Psikotedavi Uzmanılık unvanını aldım. Onu takip eden Aile Danışma Uzmanı, Bilişsel Davranışsal Terapisi, Transaksyonel Analizi, Şema Terapisi, EMDR Terapisi, Gottman Çift Terapisi eğitimlerini aldım ve eklektik olarak uyguluyorum. Kullandığım Tedavi yöntemlerin içerik özelliklerini ''Terapi Yöntemlerim'' klasörü altında sayfamda bulabilirsiniz.

Umarım ya ofisimde, ya online tanışma fırsatımız olur, beklerim sizi:)



Almanyada çalıştığım yerlerin bazı örnekleri:

Mannheim Psikoloji Enstitüsü
Özel Danışmanlık Merkezi

– Bireysel ve Çift Klinik Psikoloji Danışmanlığı
– Depresyon, Anksiyete, Takıntılar, Cinsel Bozukluklar, Kişilik Bozukluklar, Psikosomatik
– Rahatsızlıklar (Fibromiyalji, Ağrılar vs.), Bağımlılıklar (Alkol, Uyuşturucu, Kumar, Yemek, Alışveriş vs.) gibi tüm Bireysel ve Çift problemleri



Mit Jugend gegen Drogen e.V.
Uyuşturucu Tedavi Danışmanlığı

– Genç ve uyuşturucu bağımlılar için danışma merkezinde
– Bireysel ve aile tedavi uygulamaları
– Genç ve yetişkin uyuşturucu bağımlılara psikotedavi
– Kurumlarla çalışmalar – hasta nakil, yönlendirme



Jugendamt Bruchsal
Gençler Dairesi

– Şizofreni hasta ailelerin aile tedavisi
– Çocuk istismarı değerlendirmesi
– Bireysel, çift ve aile psikotedavi uygulaması


Rhein-Haardt-Klinik
Özel Rehabilitasyon Hastanesi

– Danışan tablosu ilk görüşme kaydı
– Türk grubun (bağımlılar ve psikosomatik hastaları) haftada üç kez 90 dakika psikoeğitimi ve haftada her danışanla en az bir kez bireysel tedavi görüşmeleri
– Psikolojik durum belirtisi testleri uygulaması (Becks depresyon envanteri, Big Five kişisel denetlemi testi, değişik konsantrasyon ve alzheimer testleri, PHQ-D psikolojik sağlık testi, ve ihtiyaca bağlı başka testler)
– Haftalık başhekime danışan rapor bildirisi ve tedavi uygulama görüşmeleri
– Haftalık doktorlar ve psikologlar ile ekip görüşmelerine katılımı
– Aylık süpervizyon katılımı
– Danışanın aile tedavisi, aile katılım uygulamaları
– Danışanın stabil bir yaşam süreci gerçekleştirebilmesi için psikososyal danışmanlık, bilgilendirme, planlama ve kriz müdahalesi
– Uzun hastalık döneminden sonra danışanın işe tekrar dönebilmesi için danışanın adına yerel danışma merkezleriyle, sağlık sigortalarıyla, iş verenlerle, iş bulma kurumlarıyla gibi tüm gerekli organizasyonlarla irtibat içine girmek
– Devletin ön gördüğü doğrultusunda tedavi uygulama raporları yazma
– Hafta sonu nöbetleri
– Hastane bünyesinde uzmanlık eğitimlerine katılmak


Zentralinstitut für Seelische Gesundheit
Psikatri ve Psikotedavi Araştırma Hastanesi

– Psikiyatride genetik epidemiyoloji
– Araştırma odağı şizofreni ve depresyon genetik tanımlanması ve yatkınlık belirtilerin araştırılması
– SKID (Structured Clinical Interview for DSM Disorders) kullanımı ve
– hasta değerlendirmesi
– Sosyal ve çevresel faktörlerin belirlenmesi
– Soyağacı araştırmaları